Over C.A.G

WAT DOEN WIJ?
Wij zijn een jong en dynamisch bedrijf dat zich bezighoudt met Complementaire Alternatieve Geneeswijze, in de vorm van uiteenlopende massagetherapieën.
Het inzetten van vakkundige therapeuten is voor ons bedrijf een pré. Zij zijn dan ook gediplomeerd en gekwalificeerd en hebben daarnaast ruime ervaring op het gebied van massagetherapie.
Wij werken ook voor psychiatrische en zorginstellingen, waarbij de cliënt voorop staat.       Wij zijn dan ook van mening dat wij hierin een goede complementaire zorg aan kunnen bieden, naast de bestaande reguliere zorg binnen andere zorginstellingen.
Een transparante werkwijze met in combinatie met een open visie, is dan ook van essentieel belang voor C.A.G.

INTAKEGESPREK
Alvorens wij de massagetherapie inzetten, vindt eerst een intakegesprek plaats, waarna wij een persoonlijk behandelplan opstellen.
De geschiedenis en eigenschappen van de cliënt, maar ook de goede en slechte periodes uit het leven, geven een beter beeld van de gesteldheid waarin de cliënt zich bevindt.
De levensstijl en visie, maar ook doelstellingen in het leven zijn belangrijk om verder te kunnen gaan. Hierin dragen wij bij aan het herstellend vermogen en de levensbehoefte(s) van de cliënt, waarbij alles gestructureerd moet worden. Wij kunnen bijdragen aan dit vangnet. Het belang van dit geheel is onontbeerlijk. Het geeft rust in de problematiek en schept een beter beeld van de cliënt. De keuze van de massagetherapie is voor iedereen verschillend en het gaat vooral om wat de cliënt hierin het meeste aanspreekt.

DOEL MASSAGETHERAPIEËN
Het doel is om verbetering in de kwaliteit van het leven en welzijn van de cliënt te bewerkstelligen. Daarbij staat het belang van de cliënt voorop. Effectiviteit, maar zeker ook affectiviteit, in de behandelingen is essentieel. Behandelingen worden ingezet om het herstellingsvermogen te stimuleren, de draaglast te verminderen en de draagkracht te vergroten. De behandelingen zijn niet alleen gericht op het fysieke, maar zeker ook ter preventie van stress. Hierdoor zal de cliënt affectiever worden en gaandeweg stresssituaties sneller herkennen. Verder stimuleren de behandelingen een gezond evenwicht, vitaliteit en levenskracht voor de cliënt.
Empathie voor de cliënt hebben, daarbij een vertrouwde en rustgevende houding uitstralen en kennis hebben van het vak vinden wij onontbeerlijk.
Massagetherapie geeft verlichting bij psychopathologie en vermindert bijwerkingen van psychofarmaca.