Positief onderzoek

C.A.G

Rapportage van psychiater dr. R. Hoenders: “Onderzoek alles en behoud het goede”.
In de Week van de Psychiatrie heeft de heer Hoenders een lezing gegeven genaamd Integrale Psychiatrie met als thema ‘onderzoek alles en behoud het goede’. Hierin zet hij uiteen wat de stand van zaken is betreffende C.A.G. binnen de psychiatrie en binnen de reguliere zorg. Het is opvallend dat 40 tot 70 procent van de wereldbevolking gebruik maakt van C.A.G., 10 tot 15 procent (meer…)

Erkenning

C.A.G

Beroepsverenigingen
Wij werken met beroepserkende therapeuten samen, hierdoor voeren wij een goed beleid op het gebied van C.A.G. Wij zijn dan ook van mening dat onze instelling op het gebied van C.A.G, in de vorm van massagetherapieën, huidverzorging en sociale psychische ondersteuning, een zorgvorm is naast de reguliere zorg. (meer…)

Zorg op maat

C.A.G

Doel massagetherapieën
Het doel is om verbetering in de kwaliteit van het leven en welzijn van de mens te bewerkstelligen. Daarbij staat de hulpvraag van de mens voorop. Effectiviteit, maar zeker ook affectiviteit in de behandelingen is essentieel. Behandelingen worden ingezet om het herstellingsvermogen te stimuleren, de draaglast te verminderen en de draagkracht te vergroten. De behandelingen zijn niet alleen gericht op het fysieke, maar zeker ook ter preventie van stress. (meer…)